Homeknop Homeknop

Schaken

Informatie over kosten en agenda

Wat is het

Schaken is een spannend spel voor twee spelers. Het is niet alleen spannend, maar ook leuk. Bovendien leer je vooruit denken en je te concentreren. In het schaakspel gaat het erom de koning van de tegenstander te 'vangen'. Dat doe je door al je stukken in te zetten: je soldaten (pionnen), je raadsheren (lopers), je paarden, torens én natuurlijk je koningin (dame).

Hoe werkt het

De Eben Haëzerschool gaat online schaken (www.chessity.com) aanbieden aan leerlingen van groep 5 en 6. Schaak-enthousiastelingen in groep 5 t/m 8 kunnen via Kineto meedoen met de Apeldoornse scholencompetitie (VCSC), die medio november zal starten. Er zijn wedstrijden voor pupillen (groep 5 en 6) en aspiranten (groep 7 en 8). Kun je al een beetje schaken en lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan snel op! Een team dient uit minimaal 4 personen te bestaan. Motiveer daarom ook anderen!

Ben je (ook) geïnteresseerd in schaaklessen? Op de Regenboogschool (Lage Landenlaan 1) kunnen schaaklessen (stap 1 t/m 3) gevolgd worden op maandagavond (wekelijks) van 18:45 uur – 19.45 uur of op vrijdagavond (12 keer) van 18:45 uur – 20.00 uur. De kosten bedragen € 35,00. Opgave en informatie kan rechtstreeks via schakenregenboog@pcboapeldoorn.nl.

Voor wie

Voor alle leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de Eben-Haëzerschool in Apeldoorn en Teuge.

Extra pluspunt

Het schaken is goed voor je rekenen. Maar het spel leert je ook strategisch te denken. Koningen oefenden vroeger met het schaakspel de oorlogen die zij gingen voeren!
Schaken helpt je beslissingen te nemen. Want we schaken ook met een schaakklok!

Nieuws

Aanmelden kan vanaf DV 25 september om 19.00 uur!

Bekijk hier de flyer van seizoen 2020-2021
Lees meer!

Flyer scouting
Lees meer!

Contact

© 2015 copyright by Kineto. Ontwerp Jan de Vries Samenstelling Sander Ebbers